המעבר בין ילדות לבגרות אצל בני הנוער, בו מתחילים לבסס דימוי עצמי ולהתעסק במראה החיצוני, טומן לא מעט אתגרים. לפי מחקר שנערך לאחרונה, ניכר כי בני הנוער מרכיבי עדשות מגע מייחסים חשיבות גבוהה לשיקולי מראה חיצוני ותחושה פנימית
תקופת ההתבגרות ידועה כשלב שמזמן לבני הנוער אתגרים לא פשוטים. אחת התופעות הנפוצות ביותר בעניין זה היא התעסקות מרובה בדימוי העצמי שלהם, או איך הם נתפסים בעיני הסביבה, אשר מאופיין לעיתים קרובות גם בחוסר שביעות רצון מהמראה החיצוני.
מחקר שנערך לאחרונה ע״י חברת Segmenta, אשר בחן 200 בני נוער בגילאי 14-18 שזקוקים לתיקון ראייה ומשתמשים בעדשות מגע או במשקפיים, מצא בבירור כי מרבית הנבדקים סבורים שמשקפי ראייה ״פוגמים במראה הכללי״ והנבדקים המרכיבים עדשות מגע מייחסים חשיבות גבוהה לשיקולי המראה החיצוני.
עוד עולה מהמחקר כי כמעט 85% מהנחקרים שעברו להשתמש בעדשות מגע עשו זאת עד גיל 16 (כולל), משתי סיבות עיקריות: שדרוג המראה החיצוני ו"תחושת חופש ממשקפיים". כך למעשה, על אף שנראה שבשנים האחרונות משקפיים כבר נהיו אביזר אופנתי, גם היום ישנו היבט רגשי, מודע או לא מודע, המשפיע על הדימוי העצמי.
מעבר לעדשות מגע: איך עושים את זה נכון
בשוק קיים מגוון רחב של פתרונות עבור בני נוער שמעוניינים לעבור ממשקפיים לעדשות מגע. בין אם הבחירה הסופית היא עדשות מגע יומיות או חודשיות, חשוב לדעת איך לעשות את זה נכון – לשפר את הדימוי העצמי וגם לשמור על בריאות העין בעזרת הקפדה על היגיינה ושימוש נכון בעדשות. בנוסף, התאמה ראשונה של עדשות מגע חייבת להתבצע ע"י אופטומטריסט מוסמך.